Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Hayattan ve tavada mücver

Bir fırsat bulupta yazamadım. O kadar çok şey birikti ki içimde, nereden başlayacağımın bocalamasındayım şimdide. Hayat nasıl da hızlı akıp gidiyor ve ben hızına yetişemiyorum. Halam 42 gündür yoğunbakımda daha ne kadar kalacağı da belli değil. Tamamen doktor hatasından kaynaklanan, vücudundaki iltihabı bir türlü temizleyemiyorlar. Bir böbrek taşı kırılması nelere yol açtı. Kırılmaması gereken bir böbrek taşını kırıp, kırmak içinde bayağı bir uğraşıp organlara zarar veren O doktoru kutlamak istiyorum. Hukuk mücadelesi başlatılıyor. Neye yarar ki? Bizde sıkıntılar geldimi üst üste gelir. Annem de 24 Temmuz'da boynundan ameliyat oluyor. Yani bu ara hastahanelerden pek çıkamıyoruz... Şirkette de işler çok yoğun. Yeni bir marka yaratıyoruz.ayyyyy... nasıl bir kargaşa var anlatamam. böyle işte. Hafta sonu rahatlamak için mutfağa girdim. Yemek yapmak bana huzur veriyor. Tavada zeytin yağlı mücver yaptım. Çok güzel oldu...
Tavada Mücver;
3 orta boy kabak
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2-3 adet taze soğan (ben kuru soğan kullandım)
yarım demete yakın dereotu
tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
göz kararı un ( boza kıvamında )
zeytin yağı
Kabakları, ve kaşarı rendeleyip,maydonuzu ince ince kıyıyoruz. Soğanı, yumurtayı, tuz ve baharatları ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. En son da unu, karışım boza kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz. Kızgın Tefal yapışmaz yüzey ızgara tavaya, zeytin yağını ekleyip, kaşıkla karışımdan döküyoruz. Umarım tarifi verme konusunda başarılı olmuşumdur :)) Afiyet olsun...

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

mücveri çok severim
ellerine sağlık nefis görünüyor

gülce dedi ki...

Yorumun için teşekkür ederim ;)

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

mücveri bende çok severim ellerinize sağlık ..Bu sıralar sık sık fırında yapıyorum ama:)