Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

6 Mayıs 2010 Perşembe

Kağıtta Levrek

Geçen postta bahsettiğim. Karşıyaka cami sokağındaki balıkçıdan aldığımız deniz levreğini fırında pişirdim.

Malzemeler:
2 levrek (biz iki kişi olduğumuzdan)
2 soğan
1 domates
1 biber
2 diş sarmısak
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı zeytin yağı
defne yaprağı, karabiber,tuz

Yapılışı:
Soğanları halka şeklinde doğruyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayıyoruz. Bir kısmınıda temizlenmiş levreğin iç kısmına koyuyoruz. üzerine julyen kesilmiş biber, halka halka kesilmiş domates koyup balığımızı tepsiye yerleştiriyoruz. Limon, yağ, tuz ve karabiberi iyice çırparak boza kıvamına getiriyoruz ve balıkların her yerine çay kaşığı yardımıyla döküyoruz. Yağlı kağıla üzerini kapatıp 200 decede 20-25 dakika pişiriyoruz. Daha sonra üstünü açıp kızarana kadar (10-15 dakikada civarı) piştikten sonra yemeğe hazır hale geliyor. Ben şiddetle tavsiye ediyorum. Çook lezzetli oluyor...

Hiç yorum yok: